Skip to main content

CoronaCheck

Strategjia aktuale zviceriane për t'iu përgjigjur epidemisë se koronavirusit te ri

Qëllimi aktual është të kontrollohët përhapja e virusit, duke vazhduar mbrojtën e personave që janë në rrezik të shtuar per ndërlikime (personat veçanërisht vulnerabël) dhe t'u bëjë te mundur shërbimeve shëndetësore të menaxhojne rastet e rënda.

Strategjia e re (nga 23 prilli) eshte e bazuar mbi:

  1. Distancimi shoqeror lejon te mbrohen personat më vulnerabël
  2. Dhënia e prioritetit nga ana e shërbimeve shëndetësore trajtimit të rasteve të rënda dhe personave në rrezik per ndërlikime dhe mbrojtja e personelit shëndetësor që punon në institucionet mjekësore-shoqërore.
  3. Të gjitha personat që shfaqin simptome të dyshimta për COVID-19 janë te testume nëse ka mundësi. Personat që kanë qenë ne kontakt do qëndrojnë ne karantinë.
 

Për popullsinë

Një mjet për të vlerësuar shpejt rrezikun tuaj (ose atë të fëmijës tuaj) dhe të dini se çfarë të bëni

Nëse pyesni për shembull:
"A duhet marr ne telefon mjeku apo duhet shkuar në një institucion mjekësor nëse dikush mendon se eshte i infektuar? "
"A bëj pjese unë ose fëmija im ndër ata që janë në rrezik? "

Filloni vlerësimin

Filloni vlerësimin

Ku gjenden rastet e koronavirusit të ri?

Për të ditur më shumë:

Lidhje me faqet e informacionit të besueshëm mbi koronavirusin e ri

Problem teknik apo vërejtje?

Në rast të një problemi teknik, gabim ne përmbajtje ose kërkesë për sugjerim, ju lutemi te plotësoni këtë formular

Për popullsinë

Një mjet për të vlerësuar shpejt rrezikun tuaj (ose atë të fëmijës tuaj) dhe të dini se çfarë të bëni

Nëse pyesni për shembull:
"A duhet marr ne telefon mjeku apo duhet shkuar në një institucion mjekësor nëse dikush mendon se eshte i infektuar? "
"A bëj pjese unë ose fëmija im ndër ata që janë në rrezik? "

FILLONI VLERËSIMIN

 

Të gjitha informacionet dhe rekomandimet e dhëna përmes këtij mjeti bazohen në udhëzimet e validuara nga autoritetet shëndetësore, në nivel federal dhe te kantonal për kantonet e meposhtëm:

Vaud
Neuchatel
Valais / Wallis

Përditësimi i fundit: 08.07.2020.